Menu
'Pittige gehaktballetjes met nasikruiden' Een Oosterse variant
Ingrediënten
- gehakt
Bereiden
- 300 gram gehakt
- 1 beschuit of wat paneermeel
- 2 eetlepels melk
- 1 teen knoflook
- 1 zakje nasikruiden
- braadboter
- 1 ui
- 4 eetlepels zoete ketjap
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel maizena
Bereidingswijze
Gehakt mengen met paneermeel, melk,het heel fijn gesnipperde teentje knof en de nasikruiden. Hiervan 12 ovaalvormige balletjes draaien en balletjes een 1/2uur in koelkast leggen.
Dan balletjes rondom gaar braden.
Uit de pan nemen en in braadvet de in ringen gesneden ui fruiten. 2 dl. water, de ketjap en gemberpoeder aan braadvet toevoegen
en aan de kook brengen. Roerend maizena met wat koud water losroeren en hiermee de jus binden. De gehaktballetjes hierin nog even stoven.
Met rijst opdienen.