Menu
Goulash met rundvlees (heerlijk met zuurkool en aardappelpuree)
Ingrediënten
- 600 gr. magere runderlappen in stukjes
Bereiden
600 gr. magere runderlappen in stukjes
1 grote rode paprika in stukjes
2 volle eetlepels paprikapoeder
2 tomaten in partjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote ui in stukjes
2 teentjes knoflook fijngesneden
zout - peper
sambal (hoeft niet).
evt. allesbinder
Braad het vlees aan, samen met de ui en knoflook. Kruiden
met zout en versgemalen peper en de paprikapoeder. Wanneer
het vlees bruin is, de tomatenpuree toevoegen en goed door-
roeren. Dan een flinke scheut water erbij en ongeveer 2 1/2 uur
laten sudderen op het kleinste pitje, met deksel op de pan.
Dan de paprika en de tomaten erbij toevoegen en alles nog ca.
1/2 uur laten sudderen, zonder deksel op de pan, om in te laten
dikken. Evt. sambal erdoor naar behoefte.
Zonodig het gerecht binden met allesbinder.
Kook intussen de zuurkool en maak (verse) aardappelpuree.
Doe wat aardappelpuree op je bord, daaroverheen de zuurkool
en dan de goulash. HÉÉRIJK !!