Goulash met rundvlees (heerlijk met zuurkool en aardappelpuree)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr. magere runderlappen in stukjes

Bereiden

600 gr. magere runderlappen in stukjes 1 grote rode paprika in stukjes 2 volle eetlepels paprikapoeder 2 tomaten in partjes 1 klein blikje tomatenpuree 1 grote ui in stukjes 2 teentjes knoflook fijngesneden zout - peper sambal (hoeft niet). evt. allesbinder Braad het vlees aan, samen met de ui en knoflook. Kruiden met zout en versgemalen peper en de paprikapoeder. Wanneer het vlees bruin is, de tomatenpuree toevoegen en goed door- roeren. Dan een flinke scheut water erbij en ongeveer 2 1/2 uur laten sudderen op het kleinste pitje, met deksel op de pan. Dan de paprika en de tomaten erbij toevoegen en alles nog ca. 1/2 uur laten sudderen, zonder deksel op de pan, om in te laten dikken. Evt. sambal erdoor naar behoefte. Zonodig het gerecht binden met allesbinder. Kook intussen de zuurkool en maak (verse) aardappelpuree. Doe wat aardappelpuree op je bord, daaroverheen de zuurkool en dan de goulash. HÉÉRIJK !!

Bronvermelding