Menu
Pasteitje met paddestoelragout
Ingrediënten
- uien
Bereiden
2 uien
2/3 zakje peterselie
2 bakjes kastanjechampignons a 250 gram
2 bakjes paddestoelmelange a 200 gram
50 gram boter
versgemalen peper
1 kruidenbouillontablet
2 dl halfdroge witte wijn
2 bekers crème fraîche a 2 dl
keukenpapier
20 korstdeegplakken
2 eieren
Uien pellen en heel fijn snipperen. Peterselie fijn knippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
Maak van de korstdeegplakken pasteitjes door middel van een deegsteker. Haal uit twee plakken ieder een rondje van + 8 centimeter. Steek uit het laatste rondje weer een rondje van 5 centimeter. Bewaar dit, want dit wordt de deksel. Bestrijk het 1e rondje met water en leg het 2e rondje (met het gat er in), er boven op. Bestrijk dit met eigeel; 10 minuten wachten en strijk het nog een keer in met eigeel en doe dit ook met de deksel. Bak dit af in een oven van 200o in + 20-25 minuten. Oven vooral dicht laten en niet tussentijds gapen, want dan zakt het pasteitje in.
In wok boter verhitten. Paddestoelen ca 2 minuten op hoog vuur roerbakken.
Uien ca 1 minuut meebakken. Op laag vuur peterselie meebakken en peper erboven malen. Bouillontablet erboven verkruimelen, wijn toevoegen en aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren. Ragout ca 1 minuut zachtjes sudderen.
Pasteitjes voorverwarmen in oven en daarna vullen met ragout.