Bonenminestrone

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik tomaten

Bereiden

1 blik tomaten 1 pot geroosterde paprika's (ca 300 g), uitgelekt 2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 750 ml warme (groente)bouillon, van blokje 1 blik bonen (400 g, witte, bruine, rode, naar smaak), uitgelekt 250 g sperziebonen (vers of diepvries), in stukjes 250 g doperwten (vers of diepvries) 75 g pastaschelpjes peper en zout 50 g geraspte parmezaanse kaas paar blaadjes verse basilicum Pureer de tomaten en paprika's met de staafmixer of in een keukenmachine. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gepureerde tomatenmengsel toe en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de bonen, sperziebonen, doperwten en pastaschelpjes toe. Laat de soep met een deksel schuin op de pan 10 minuten zachtjes koken tot groenten en pasta gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de soep in 4 borden of kommen en strooi er de kaas en basilicum over. Geef er ciabatta bij.

Bronvermelding