Menu
Bonenminestrone
Ingrediënten
- 1 blik tomaten
Bereiden
1 blik tomaten
1 pot geroosterde paprika's (ca 300 g), uitgelekt
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
750 ml warme (groente)bouillon, van blokje
1 blik bonen (400 g, witte, bruine, rode, naar smaak), uitgelekt
250 g sperziebonen (vers of diepvries), in stukjes
250 g doperwten (vers of diepvries)
75 g pastaschelpjes
peper en zout
50 g geraspte parmezaanse kaas
paar blaadjes verse basilicum
Pureer de tomaten en paprika's met de staafmixer of in een keukenmachine. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gepureerde tomatenmengsel toe en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de bonen, sperziebonen, doperwten en pastaschelpjes toe. Laat de soep met een deksel schuin op de pan 10 minuten zachtjes koken tot groenten en pasta gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de soep in 4 borden of kommen en strooi er de kaas en basilicum over. Geef er ciabatta bij.