Italiaanse hachee (weer eens wat anders)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hacheevlees

Bereiden

500 gram hacheevlees versgemalen peper 6 bosuitjes 3 vleestomaten 50 gram boter 2 eetl. olijfolie 2 dl. rode wijn 1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd 2 courgettes (ca. 300 gram) 6 halve perziken op sap (blik) allesbinder of aangeroerde maïzena Voeg toe aan boodschappenlijst Bekijk boodschappenlijst KeukengereiKookpan Braadpan BereidingBestrooi het hacheevlees met versgemalen peper. Snijd de bosuitjes met het loof in ringetjes. Houd wat van het groen apart voor de garnering. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees in 8 minuten bruin. Voeg de bosuitjes en de helft van de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Giet de wijn en vleesbouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof zachtjes met het deksel op de pan 2 uur. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de gewassen courgettes in plakjes en de uitgelekte perziken in stukjes. Voeg de courgette de laatste 15 minuten toe. Schep de perzik en de rest van de tomaten er vlak voor het serveren door. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder of maïzena. Bestrooi het gerecht met het loof van de bosui. Serveer er tagliatelle bij en een gemengde salade.

Bronvermelding