Menu
Champignonstroganoff met pasta
Ingrediënten
- tagliatelle
Bereiden
600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddestoelen
Bijv: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1½ dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel crème fraîche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout, peper
Bereiding:
Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel). Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme tagliatelle.
Tip:
lekker met groene salade of komkommersalade.