Champignonstroganoff met pasta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • tagliatelle

Bereiden

600 gram tagliatelle 50 gram boter 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui in dunne ringen gesneden 600 gram gemengde paddestoelen Bijv: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons) 10 gram bloem 1½ dl groentebouillon 2 eetlepel droge witte wijn (of rode port) 2 eetlepel crème fraîche 3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm) 2 eetlepel paprikapoeder zout, peper Bereiding: Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar. Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel). Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe. Breng de saus aan de kook. Roer de crème fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor. Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de warme tagliatelle. Tip: lekker met groene salade of komkommersalade.

Bronvermelding