Amuses en snacks met vis

Anders, Hapje, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Dim sum van kip en vis Voor 40 stuks 40 wontonvelletjes l00 g witvisfilet, fijngehakt 50 g Hollandse garnaaltjes, fijngehakt 150 g kipgehakt 2 bosuitjes, fijngehakt 1 cm gemberwortel, geraspt 2 el oestersaus 2 el sojasaus 2 tl maïzena 1/2 tl zout peper 1 ei, losgeklopt Voor de zoetzure saus: 50 ml gembersiroop 50 ml tomatenketchup 50 ml rijstazijn 1 el ketjap manis 1 tl maïzena, opgelost in heet water olie om te frituren Voorbereiding Breng voor de saus de gembersiroop aan de kook met de ketchup, azijn en ketjap. Bind de saus met de maïzena. Meng de visfilet en garnaaltjes met het kipgehakt. Meng met de bosui, gember, oestersaus, sojasaus en maïzena. Breng op smaak met zout en peper. Bereiding Leg een flinke theelepel vulling in het midden van elk wontonvelletje. Kwast de uiteinden van het velletje in met losgeklopt ei. Vouw het velletje tot een driehoek. Vouw de tegenoverliggende hoeken naar elkaar toe en druk ze met een beetje ei goed tegen elkaar. Dek de wontons af met een theedoek om uitdroging te voorkomen. Frituur de wontons in een wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Recept uit ‘Wijn & Spijs’ deel mousserende wijnen van Gall & Gall. Serveren Geef de wontons met de afgekoelde zoetzure saus bij het aperitief of als amuse. Reken dan op ca 4 à 5 wontons per persoon. ------------------------------------------------------------------------------------- Eierpakketjes met garnalen en uitjes 4 eieren 1 dl kokosmelk 1 el vissaus 2 el olie 100 g gehakte garnalen 2 sjalotjes 4 lente-uitjes 2 el chilisaus 3-4 takjes koriander Bereiding Klop de eieren samen met de kokosmelk en de vissaus goed los. Verhit de olie in een wok en bak daarin de gehakte garnalen, sjalotjes en lente-uitjes. Voeg de chilisaus toe aan de gebakken garnalen en meng het geheel door elkaar. Bak in een andere pan kleine dunne omeletten. Leg de omeletten op een bord, vul ze met het garnalenmengsel, vouw de omeletten mooi dicht, als een pakketje, en bind er een dunne reep van een lente-uitje omheen. Recept uit het boek Thais met Ramon Beuk. Serveren Bestrooi met gehakte koriander. ------------------------------------------------------------------------------------- Tomaatjes gevuld met haringsalade Voor 16 stuks: 16 kleine tomaten peper en zout 1/4 komkommer 2 gefileerde nieuwe haringen 2 el olie 1 el dragonazijn 1 tl dragonmosterd 2 tl suiker 2 el fijngeknipte dille Voorbereiding Was de tomaatjes en snijd er een kapje af. Verwijder met een lepeltje het vruchtvlees. Bestrooi de binnenkant van de tomaatjes met zout en peper. Zet ze omgekeerd op een bord. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Maak een vinaigrette van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en de dille. Bereiding Snijd de haringen in kleine stukjes. Schep de komkommer- en de haringstukjes er door en laat dit liefst een uurtje staan. Serveren Zet de tomaatjes rechtop op een schaal en vul ze met de haringsalade.

Bronvermelding