Menu
Kabeljauw met avocado uit de oven
Ingrediënten
- 250 g basmatirijst
Bereiden
250 g basmatirijst
2 el olijfolie
4 kabeljauwfilets, à 125 g
250 g cherrytomaatjes
1 avocado
1 el groene pesto
4 el crème fraîche
100 g geraspte jonge belegen kaas
zout en peper
basilicumblaadjes
Bereiden: Verwarm de oven voor op 220oC.
Besprenkel de bodem van een ovenschaal met de olijfolie en leg de kabeljauwfilets en cherrytomaatjes in de ovenschaal.
Schil de avocado en snijd hem in tweeën. Verwijder de pit en snijd de vrucht in plakjes.
Roer in een kom de pesto en crème fraîche door elkaar. Beleg de kabeljauwfilets achtereenvolgens met het pestomengsel, plakken avocado en geraspte kaas. Bestrooi het gerecht met zou en peper en bak de vis in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Kook intussen de basmatirijst droog: Breng 450 ml water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het in 15 minuten op de sudderpit zachtjes droogkoken.
De visjus is een lekker sausje voor over de rijst.
Garneer het gerecht met basilicumblaadjes.
Tip: Ook lekker bij gepofte aardappelen: schrob de aardappelen onder stromend water. Verpak ze in magnetronfolie en pof ze in de magnetron. Reken per aardappel 3 minuten op vol vermogen.