Menu
Carpaccio... maar dan vegetarisch, van bietjes en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kilo verse rode bietjes
Bereiden
1 kilo verse rode bietjes
100 gram rucola sla
200 gram zachte, verse geitenkaas
3 eetlepels olijfolie
En voor de dressing:
een half uitje, in dunne ringen
1 grote sinaasappel
een half kaneelstokje
eventueel wat honing
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels water
1 cm verse gember, geraspt of fijngehakt
een kwart theelepel kummel- of komijnzaadjes
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200°C.
Bietjes in een ovenschaal doen en een scheutje water toevoegen.
Schaal afdekken en de bietjes gaar laten worden in de oven, ca. 1-1¼ uur.
Bietjes af laten koelen. Pellen en in plakjes snijden.
Tot gebruik bewaren in de koelkast.
Voor de dressing: Schil van sinaasappel raspen en vrucht schillen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Sinaasappelstukjes, uiringen, kummel- of komijnzaadjes, kaneelstokje, gemberrasp of -stukjes, azijn, water en honing in een steelpannetje aan de kook brengen; tien minuten zachtjes laten koken en daarna laten afkoelen.
Bereidingswijze
Bietenplakjes en dressing op kamertemperatuur laten komen. Dressing vervolgens naar smaak mengen door olijfolie en evt. zout en peper toevoegen.
Plakjes biet verdelen over zes borden en een deel van de dressing erover sprenkelen. De rucolasla en de geitenkaas over de bietjes verdelen en het restant van de dressing erover druppelen.
NB: voor de visliefhebbers kun je in plaats van de geitenkaas rivierkreeftjes toevoegen (supermarkt, in doosje, koeling)