Menu
Kabeljauw in parmaham en kaaskoekjes - Super lekker
Ingrediënten
- 4 mootjes kabeljauwfilet van circa 150 -200 gram
Bereiden
4 mootjes kabeljauwfilet van circa 150 -200 gram
8 plakjes Parmaham (Gandaham mag ook)
2 eetlepels tapenade (rood)
12 plakjes tomaat
12 plakjes mozzarella
12 blaadjes basilicum
2 eetlepels verse oregano
½ dl. balsamicoazijn
1 dl. olijfolie
zeezout
zwarte peper
Voor de kaaskoekjes:
zakje parmezaanse kaas
zakje emmentalerkaas
Voor de saus:
1 dl. room
theelepeltje mosterd
mespuntje cayennepeper
1 eetlepel magere yoghurt
1 eiwit
theelepeltje tomatenpuree
2 theelepeltjes tapenade
1 klontje roomboter
1 citroen
Bereiding
Wrijf de kabeljauwfilet in met de tapenade en de verse oregano en een paar druppeltjes citroensap.
Wikkel elk filetje in 2 plakjes ham.
Smelt in de oven of onder de gril op bakpapier 8 rondjes kaas goudbruin van de emmentaler/parmezaanse kaas.
Snij de gepelde tomaten en de mozzarella in plakjes en schik die trapsgewijs op borden.
Besprenkel de plakjes licht met olijfolie en balsamicoazijn. Iets kruiden met zeezout en peper.
Monteer de saus tussentijds.
Gaar de moten vis met ham in de oven niet langer tot net gaar.
Schik de vismootjes op de plakjes tomaat en kaas.
Giet de saus rondom en versier het bord met de kaaskoekjes en enkele blaadjes basilicum.