Kabeljauw in parmaham en kaaskoekjes - Super lekker

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 mootjes kabeljauwfilet van circa 150 -200 gram

Bereiden

4 mootjes kabeljauwfilet van circa 150 -200 gram 8 plakjes Parmaham (Gandaham mag ook) 2 eetlepels tapenade (rood) 12 plakjes tomaat 12 plakjes mozzarella 12 blaadjes basilicum 2 eetlepels verse oregano ½ dl. balsamicoazijn 1 dl. olijfolie zeezout zwarte peper Voor de kaaskoekjes: zakje parmezaanse kaas zakje emmentalerkaas Voor de saus: 1 dl. room theelepeltje mosterd mespuntje cayennepeper 1 eetlepel magere yoghurt 1 eiwit theelepeltje tomatenpuree 2 theelepeltjes tapenade 1 klontje roomboter 1 citroen Bereiding Wrijf de kabeljauwfilet in met de tapenade en de verse oregano en een paar druppeltjes citroensap. Wikkel elk filetje in 2 plakjes ham. Smelt in de oven of onder de gril op bakpapier 8 rondjes kaas goudbruin van de emmentaler/parmezaanse kaas. Snij de gepelde tomaten en de mozzarella in plakjes en schik die trapsgewijs op borden. Besprenkel de plakjes licht met olijfolie en balsamicoazijn. Iets kruiden met zeezout en peper. Monteer de saus tussentijds. Gaar de moten vis met ham in de oven niet langer tot net gaar. Schik de vismootjes op de plakjes tomaat en kaas. Giet de saus rondom en versier het bord met de kaaskoekjes en enkele blaadjes basilicum.

Bronvermelding