Pasta uit de oven met spek en 4 kazen

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram pasta naar keuze

Bereiden

400 gram pasta naar keuze 100 gram gerookt spek, in reepjes 1 ui, gesnipperd 2 rode (punt)paprika's, in stukjes 1 courgette, in stukjes 150 gram Boursin of Bressot (kruidenkaas) 150 gram Ricotta 150 gram roomkaas (Mon Chou voor warme gerechten) 1 dl slagroom zout, versgemalen peper handje in reepjes gesneden verse basilicum 45 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 1 grote ovenschaal, ingevet Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de pasta al dente en laat goed uitlekken. Bak de spekreepjes op laag vuur uit. Voeg de gesnipperde ui toe, bak in een paar minuten glazig in het spekvet. Voeg de stukjes paprika en courgette toe. Laat ± 5 minuten bakken. Voeg de Boursin, ricotta, roomkaas en de slagroom toe. Laat eventjes pruttelen en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de basilicum erdoor. Roer de uitgelekte pasta door de saus. Schep de pasta in de ingevette schaal. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover. In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op zit. Lekker erbij is een gemengde salade, aangemaakt met een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout, peper en wat (honing)mosterd.

Bronvermelding