Ayam kacang Madu - Kip in een honing satesaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 kiphaasjes ( 40 gr/st), 2 rode lomboks,

Bereiden

10 kiphaasjes ( 40 gr/st), 2 rode lomboks, 1 teentje knoflook, 2 limo, 2 sjalotjes, 1 serehstengel, kipkruiden, ½ rijpe manga, 1 el. honing, satesaus en olie of boter. Wrijf de kip in met de kipkruiden. Snij de sereh, de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Meng met de kiphaasjes en knijp de limo's er boven uit. Laat 1 uur goed intrekken. Snij de manga in repen. Verhit een klein beetje olie in een kleine wadjan en bak de kiphaasjes aan. Voeg manga en honing toe en laat 5 minuten intrekken. Voeg als laatste 6 el. satesaus toe.

Bronvermelding