10 Aparte hapjes op een stokje

Anders, Hapje, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • dadels

Bereiden

Gefrituurde dadels met spek Ontpit de verse dadels en rol deze met een dun plakje spek strak in. Prik de dadel aan een stick. Bak of frituur dit even tot het spek krokant is. Ook lekker met gerookte hamsoorten of de dadel gevuld met een stukje appel -- Gerookte zalm, tomaatjes, washabi-eitjes en basilicum. Rol de zalm in met de basilicum en de tomaat en doe deze aan de prikker, versier het met de washabi-eitjes -- Gerookte makreel, avocado, dragon, rucola, en paprika. Prik de ingrediënten op de prikker en u heeft een heerlijk, gezond en vrolijk hapje. -- Rosbief met tapenade, rucola, mozzarella en basilicum maak hier een klein rolletje van en doe het op de prikker -- Krokante sesam blauwkaas Een eenvoudig maar indrukwekkend gerechtje met gefrituurde kaas. Snijd blauwschimmelkaas in het gewenste formaat en haal de blokjes door bloem en vervolgens door eiwit. Paneer met sesamzaad, cornflakes, havermout, fijngemalen noten of paneermeel. Bak in hete olie in de (frituur)pan. Het resultaat? Een krokant laagje van buiten met een warme, aromatische kern. Serveer de gefrituurde kaas met een lekkere appelstroop aan de prikker. -- Lekkere telefoongehaktballetjes Maak gehakt aan met ei, paneermeel, venkelpoeder, blokjes paprika, ui, knoflook, gember en kleine stukje Mozzarellakaas. Vorm dit tot kleine gehakt balletjes. Bak de balletjes en prik deze aan de stick. De balletjes zijn lekker speciaal gekruid met een vulling van de zacht smeltende mozzarella. Bij het eten zullen ook draadjes van de kaas ontstaan welke symbool staan voor de naam telefoongehaktballetjes -- Gefrituurde dadels met spek Ontpit de verse dadels en rol deze met een dun plakje spek strak in. Prik de dadel aan een stick. Bak of frituur dit even tot het spek krokant is. Ook lekker met gerookte hamsoorten of de dadel gevuld met een stukje appel -- Gemarineerde olijven in een handomdraai 1 potje Olijven
 1 teen Knoflook
 1 eetl. Provençaalse kruiden
 1 dl. Olijfolie
 2 gr. Citroenschil Haal het sap van de olijven en houd de olijven nog in het potje. Hak de citroen, knoflook, Provençaalse kruiden en voeg deze aan het potje olijven toe. Voeg hieraan de olijfolie en schroef de deksel van de pot er weer op en schud deze voor ongeveer twee minuten. Laat dit tien minuten staan en u kunt ze serveren. U kunt extra peper of andere kruiden gebruiken naar eigen wens om een andere smaak te maken. Laat de olijven even uitlekken en doe deze aan de prikker -- Gecarameliseerde aardbeien Carameliseer suiker in de pan en blus dit af met sinaasappelsap. Voeg fijne zeste van sinaasappelschil toe en iets 12 jaar oude aceto. Voeg de aardbeien toe en glaceer dit tot de aardbeien een lichte siroop om zich hebben. Let op: de aardbei moet nog wel structuur behouden. Rol ze door de ragfijn gesneden basilicum. Prik ze nu op de stick -- Champignons Dordogne In bierbeslag gefrituurde champignons gemarineerd in escarienne kruiden en knoflook. Borstel de champignons en bestrooi deze ligt met de escarienne kruiden en laat deze voor een half uur in werken. Maak een bierbeslag van ± 300 gram bloem, 3 eieren, iets zout en 1 flesje bier. Het beslag moet er uitzien als flensjes beslag (zonder klontjes!). Voeg als laatste 2 geslagen eiwitten toe. Prik de champignon aan de stick. Haal de champignons even door het beslag en frituur ze goudgeel. Laat ze even uitlekken en presenteer de champignons op de plank. Let op dat restanten van beslag altijd uit de frituur worden gehaald.

Materialen

satestokjes

Bronvermelding