Broodtaart... een voortreffelijke taart voor als je brood over hebt

Gebak, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr (oud) brood – 1 ½ liter volle melk
  • brood

Bereiden

500 gr (oud) brood – 1 ½ liter volle melk – 100 gr pure chocolade – 100 gr hazelnoten – 100 gr walnoten – 100 gr pecannoten - 3 eieren – 100 gr rozijnen – 100 gr gedroogde pruimen – 5 gr vanilline – een geraspte schil van 1 citroen – 75 gr gesmolten boter – 30 cl rhum – 180 gr rietsuiker – 1 snufje zout. Werkwijze: Laat in een schaal het oude brood voor een nacht rusten doorweekt in volle melk zodat het brood zacht en homogeen wordt. De broodmassa goed mengen voor circa 20 minuutjes (ik gebruik kitchenaid) met de suiker, eieren, vanilline, de gesmolten boter, de geraspte schil, zout en de rhum. Chocolade en alle noten in grove stukken hakken. Als je het klaar bent met het (machinale) mengen kan je ter laatste de chocolade, alle noten, de rozijnen en de pruimen toevoegen en mengen met een spatel.De schaal beboteren en bestrooien met paneermeel. Massa in de schaal doen en meteen in de oven op 180 graden celsius voor circa 40 minuutjes. Serveren met veel poedersuiker.

Materialen

taartschaal met een diameter van 28-30 cm:

Bronvermelding