'Ratatouille uit de oven met bruine bonen en krokante tortilla's'

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • •250 g bruine bonen

Bereiden

•250 g bruine bonen •4 bloem- of wraptortilla’s •4 eetlepels olijfolie •2 uien, in ringen •4 tenen knoflook, fijngehakt •1 rode en 1 gele paprika, in repen •1 courgette in ½ cm dikke plakken •1 aubergine, in stukken •5 takjes tijm •2 blaadjes laurier •chilipeper •1 klein potje zwarte olijventapenade Leg de bonen in een pan, overgiet ze met kokend water en week ze circa 1½ uur. Giet de bonen af. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten licht met olie, leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven in circa 8 minuten krokant. Bewaar ze tot gebruik. Schakel de oven terug naar 150 °C. Verwarm de rest van de olie in de braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook zachtjes 4 minuten. Bak de paprika, courgette en aubergine 2 minuten mee. Voeg de bruine bonen, de tijm, het laurierblad, naar smaak chilipeper en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan, zet de pan in het midden van de oven en laat het gerecht in circa 1½ uur gaar worden. Proef het gerecht en voeg naar smaak zout toe. Schep het gerecht in een mooie schaal. Breek de tortilla’s in grove stukken en serveer ze samen met de tapenade bij de bonenratatouille. Liever met vlees? Bak dan tegelijk met de 100 g fijngesneden chorizo mee. Dit geeft het gerecht heel veel smaak.

Bronvermelding