'Gevulde varkenshaas uit de oven' Kerstidee

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje (¼kg)

Bereiden

1 varkenshaasje (¼kg) 1 mooie handsinaasappel 2 plakken brie 2 takjes oregano roomboter zout en peper bindtouw Snijdt de varkenshaas in de lengte in zodat er ruimte ontstaat om te vullen. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en leg hier de brie, plakjes sinaasappel en oregano in. Vouw de haas dicht en klap het dunne flapje naar binnen. Bind de varkenshaas dicht met rollade-touw en vergeet intussen niet je oven voor te verwarmen op 175 graden. Leg in een ovenschaal een rijtje met sinaasappel schrijfjes waarop je de varkenshaas legt. Bovenop weer een rijtje met schijfjes en leg hierop een paar klontjes roomboter. Na 18 minuten in de oven te zijn geweest was dit het resultaat: Door de sinaasappel en boter bovenop blijft de varkenshaas tijdens het bakken vochtig aan de buitenkant, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Het zelfde geldt voor de onderkant, waar de warmtegeleiding via de ovenschaal beperkt is. Eventueel had rondom aanbakken lekker geweest voor een krokant korstje.

Bronvermelding