Riblappen met gedroogde paddestoelen (slowcooker)

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 540 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo riblappen of sukadelappen in grote blokken
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 wortelen in plakken
  • 2 glazen rode wijn
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 250 ml runderbouillon
  • handvol bloem
  • handvol gedroogde paddestoelen
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 gram boter
  • zout

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en braad het in porties bruin in de hete boter. Leg de aangebraden stukken in de slow cooker en strooi de paddestoelen er overheen. Gooi de ui, knoflook, wortel, tijm en laurier in de hete boter en fruit alles even aan. Strooi er wat bloem over, fruit nog even door, giet er de wijn en de bouillon bij, roer even flink door, en giet alles over het vlees zodat het net onderstaat. Zet de cooker aan op de lage stand en laat alles zo een uurtje of tien opstaan, of tot het vlees heel zacht is en omgeven door onwaarschijnlijk lekkere jus. Maal er flink zwarte peper over, proef op zout.

Materialen

Onderstaand gerecht, stoofvlees met gedroogde paddestoelen en wijn, is heerlijk met stamppot, puree of gekookte aardappels. De hoeveelheid is genoeg voor 8 à 10 porties: suddervlees maak je best in flinke hoeveelheden. De rest kan eenvoudig worden ingevroren, maar blijft ook gewoon in de ijskast wel een week goed. Als je sukadelappen gebruikt de kooktijd terugbrengen tot 8 uur.

Bronvermelding