1(INDISCH) Bahso saus - Heerlijke Indische saus voor over het vlees of over de rijst

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 45 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje tomaten puree (70 gram)

Bereiden

1 blikje tomaten puree (70 gram) 2 dl water 1/2 dl azijn 1 eetlepel pindakaas 1 flinke eetlepel ketjapmanis 2 theelepels sambal oelek 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teentje fijn persen) 2 theelepels rietsuiker of gula djawa zout naar smaak Bereiding: Meng de tomatenpuree met water en zet dit op het vuur. Voeg de boemboes toe en laat het geheel even borrelen. Voeg dan azijn en pindakaas, en daarna ketjap manis toe. Laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes (héél zachtjes) koken. Mmmmm da's lekker

Bronvermelding