'(SALADE) 'Ultieme Griekse salade, van Nigella'

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-11-2012 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • tomaten

Bereiden

1 rode ui, 1 el gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el rode wijn-azijn, 2 dl olijfolie extra vierge, 5 lekkere tomaten, 1 tl kristalsuiker, een snufje zeezout, 1 grote krop sla (kropsla is het lekkerste), 1 venkelknol, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 400 gram feta, sap van een halve citroen Je begint met de rode ui te pellen en hem in hele dunne plakjes te snijden. Vervolgens in een schaaltje doen en er oregano, azijn, peper en olijfolie bij doen. Dit alles goed doorroeren en afgedekt een paar uur laten staan, mag ook langer. bereidingswijze Tomaten in vieren snijden, deze partjes daarna in de lengte nog een keer door snijden. Je kiepert ze in een ruime slakom en bestrooit ze met een klein beetje suiker en een snufje zout. Scheur en was, indien nodig, de slabladeren in stukken en doe ze bij de tomaten. Snijd de venkel in plakjes en voeg ze toe. Vervolgens de olijven en de in brokken verkruimelde of gesneden feta, ui met de dressing en het citroensap erbij. Dit alles goed maar voorzichtig doorelkaar husselen. Kan prima met de handen. serveertips Op een zomerse dag hoeft er alleen maar wat brood bij, maar het smaakt ook heerlijk bij elk ander gerecht, waar je maar sla bij wilt eten.

Bronvermelding