(KIP) Duivels lekkere, hete, kipschotel

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 21-05-2018 | 615 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in stukjes

Bereiden

500 gram kipfilet in stukjes 8 eetlepels tomatenketchup 8 eetlepes ketjap manis 6 eetlepels azijn 2 theelepes sambal (of meer als je van pittig houdt) 1 grote ui (of twee kleine) 1 zakje Conimex nasi kruiden 2 tenen knoflook 200 gram peultjes of sperziebonen 1 bekertje slagroom ad 200 ml (ongeslagen dus mensen!) 2 eetlepels pindakaas rijst Maak eerst de marinade voor de kip . Doe de ketchup, azijn, ketjap, nasikruiden, de helft van de ui en knoflook en de sambal in een bak Gooi je blokjes kip hierbij, even goed roeren en afgedekt in de koelkast zetten. Minimaal een half uur, maar een dag of nacht is nog veel beter! De azijn zorgt ervoor dat je kip echt supermals wordt en dat is wel een paar uurtje marineren waard. Dan is het nu tijd om de rijst op te zetten: eerst wat zonnebloemolie in de pan, dan een kopje rijst per persoon erop en dan water erbij. Zorg ervoor dat er boven de rijst een laagje water staat met de diepte van 1 kootje van je pink. Pak een wok, knal daar de andere helft van je ui en knoflook in (wie wat bewaart, die heeft knoflook en ui) en fruit dit kort aan. Dan de marinerende kip erin en het geheel 5 minuten roerbakken, nu de peultjes erbij en het gerecht 30 minuten laten stoven. Nu is de tijd gekomen dat good old mister Calve (de pindakaas dus) van de plank wordt gehaald en er twee ferme scheppen in het mengsel geschept worden, evenals het bekertje slagroom. Goed roeren en nog eens 10 minuten laten stoven. Lekker met een frisse salade

Bronvermelding