Menu
(HARTIGE TAART) Broccoli-courgettetaart met geitenkaas
Ingrediënten
- geitenkaas
Bereiden
- 6 velletjes roomboterbladerdeeg - 250 gram broccoli - 1 courgette - 150 gram verbrokkelde geitenkaas (Bettine Blanc) - 50 gram pijnboompitten - 2 el Italiaanse kruiden - 3 el pesto - 4 eieren - 2 dl kookroom - zout en peper - handje geraspte kaas - boter
hulpmiddelen
voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 o C.
bereidingswijze Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ongeveer 27 cm. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de courgette in stukjes. Stoom de groenten in 5 minuten in een stoommandje beetgaar. Door te stomen blijven de groenten mooi groen. Strooi er de kruidenmix over en maak op smaak met peper en zout. Bekleed een bakblik met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand. Verdeel het broccoli-courgettemengsel over het deeg en verbrokkel de geitenkaas hierover. Strooi er de pijnboompitten overheen. Meng de eieren met de room en de pesto en giet dit over de vulling. Strooi hier nog wat geraspte kaas over en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, snijd de taart los van de randen en snijd de taart aan tafel in punten.