'Aardappelsalade 9 x anders'. Heerlijk om mee te nemen naar het strand

Salades, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-07-2010 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • reken 250 gram aardappelen per persoon.

Bereiden

reken 250 gram aardappelen per persoon. Aardappelsalade Aardappelen goed wassen en in de schil 14 tot 16 minuten koken (niet helemaal prikgaar), afgieten en daarna laten afkoelen en pellen, de aardappelen in dunne plakjes snijden. Een waterige marinade maken van olijfolie of azijn en suiker of kippebouillon of visbouillon of een verdunde mayonaise. De marinade op smaak maken met verse kruiden, peper en zout en / of mosterd en / of ui en / of knoflook en / of appel (er zijn veel verschillende smaken mogelijk). De aardappelplakjes 2 tot 2,5 uur in de marinade in de koelkast laten staan, regelmatig omscheppen (let op dat de aardappelplakjes niet kapot gaan). De gemarineerde aardappelplakjes laten uitlekken in een zeef en koud opdienen, eventueel op een bedje van blaadjes sla, andijvie of witlof en plakjes komkommer en / of plakjes tomaat. Aardappel-andijviesalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid andijvie, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en fijnsnijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. -- Aardappel-bietensalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid rode bietjes, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en in dunne plakjes snijden, in 16 minuten gaar koken , afgieten en laten afkoelen. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-komkommersalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid komkommer, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en ongeschild in dunne plakjes snijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-preisalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid prei, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en in dunne ringen snijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-selderijsalade Als aardappelsalade salade bewerken Een hoeveelheid bleekselderij, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en in dunne plakjes snijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-slasalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid ijsbergsla, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en fijnsnijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-witlofsalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid witlof, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en fijnsnijden. Samen met de aardappelplakjes marineren. - Aardappel-wortelsalade Als aardappelsalade bewerken Een hoeveelheid wortel, gelijk aan de hoeveelheid aardappel (verhouding 1 op 1), wassen en in dunne strookjes raspen. Samen met de aardappelplakjes marineren.

Bronvermelding