Aardappelquiche met bacon

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

Dit heb je nodig: 300 gram kruimige aardappelen zout 75 ml magere melk 3 el olijfolie 150 g bloem 500 g aardappelschijfjes 100 g bakbacon 3 takje(s) rozemarijn 3 stuk(s) eieren 125 ml melk zeezout versgemalen zwarte peper 50 g oude Goudse kaas Maak eerst het deeg. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in weinig water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en roer ze met 1/2 dl melk, olie, bloem en kaas tot een soepel deeg. Voeg zo nodig nog wat melk toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bacon in brede repen. Knip de rozemarijn in stukjes van 2 cm. Vet een lage taartvorm (26 cm) in. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de vorm. Verdeel hierover de aardappel en bacon en steek de rozemarijn ertussen. Schenk de rest van het eimengsel erover en strooi er zout en peper over. Schaaf de kaas in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de taart. Schuif de vorm één richel onder het midden in de oven en bak de quiche in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een rucolasalade.

Bronvermelding