Menu
'4 heerlijke mini bladerdeegtaartjes' Allemaal verschillende vullingen, maar allemaal even lekker
Ingrediënten
- bladerdeeg
Bereiden
Voor 10 stuks
10 plakjes ontdooid bladerdeeg
Bereidingswijze:
¿Rol 10 plakjes ontdooid bladerdeeg iets uit en steek er cirkels uit van 10-12 cm doorsnede.
¿Bekleed hiermee ingevette taartvormpjes van 8-10 cm doorsnede en prik de bodems in met een vork.
¿Bak de taartbodems 15-25 min. in een voorverwarmde oven op 210°C.
¿Zet de vormpjes tijdens de eerste 10 min. van het bakken in elkaar en zet in de bovenste een leeg vormpje, zo kan het deeg niet rijzen.
¿Laat op een rooster afkoelen.
Bereidingstijd: circa 15 min. Oventijd: 15-20 min.
Vullingen voor het bladerdeegbakje
Mangotaartjes
¿Beleg het gebakken bladerdeegbakje met plakjes mango en bestrooi met geschaafde verse kokosnoot.
Circa 295 kcal p.st.
Vijgentaartjes
¿Beleg het gebakken bladerdeegbakje met 1 el mascarpone en plakjes verse vijg.
¿Bestrijk de vijgen eventueel dun met honing.
Circa 345 kcal p.st.
Mandarijnentaartjes
Voor 6 stuks
1 ½ dl mandarijnensap
1-2 tl citroensap
15 g suiker
1½-2 blaadjes witte gelatine
¾ dl stijfgeklopte slagroom
Bereidingswijze:
¿Verwarm ½ dl mandarijnensap met 1-2 tl citroensap en 15 g suiker.
¿Week 1½-2 blaadjes witte gelatine 5 min. in koud water.
¿Haal het warme mandarijnenmengsel van het vuur af en los de uitgeknepen gelatine erin op.
¿Meng dit met 1 dl mandarijnensap.
¿Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden.
¿Spatel er ¾ dl stijfgeklopte slagroom door.
¿Schep dit in 6 gebakken bladerdeegbakjes en laat opstijven.
¿Garneer eventueel met een kroontje van marsepein.
Opstijven: circa 1 uur. Circa 325 kcal p.st.
Witte chocoladetaartjes
Voor 10 stuks
1½ dl slagroom
225 g stukjes witte chocolade
½ vanillestokje
Bereidingswijze:
¿Klop 1½ dl slagroom half stijf.
¿Smelt 150 g stukjes witte chocolade in een kom in een pan met heet water.
¿Klop de chocolade en het merg uit ½ vanillestokje door de slagroom en schep dit in 6 gebakken bladerdeegbakjes.
¿Garneer met chocoladekrullen: smelt 75 g witte chocolade en strijk dit dun uit op een gladde plaat.
¿Laat de chocolade harden en schraap er dan krullen van.
Opstijven: circa 1 uur. Circa 425 kcal p.st.