'(Italiaanse) 'Nutellataart met pijnboompitten'

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-01-2021 | 77 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g bloem

Bereiden

Voor het taartdeeg: 200 g bloem 1 ei 100 g suiker snufje zout 100 g boter Voor de vulling: 1 potje Nutella handvol pijnboompitten 500 g slagroom geklopt likeur naar keuze 5 lange vingers Bereiding Maak eerst het taartdeeg: meng snel de bloem met de suiker, de boter, het zout en het ei, kneed dan alles en maak er een bal van, dek die af en laat hem een half uur rusten in de koelkast. Maak intussen de vulling klaar: meng de Nutella door de geklopte slagroom en voeg de pijnboompitten toe. Rol het deeg uit, leg het in een met bakpapier beklede taartvorm, doe er een handvol bonen in en bak dit 20 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven. Haal het, zodra de bodem gaar is, uit de oven, bestrooi het met verkruimelde lange vingers, besprenkel dit met de likeur, doe de Nutellaroom erbovenop, laat het geheel afkoelen en dien het op.

Bronvermelding