Menu
Boontjes op Griekse wijze
Ingrediënten
- sperziebonen
Bereiden
- bosje peterselie
- 250 gram champignons
- olijfolie
- 0.5 kilo aardappelen
- 1 eetlepel zeezout kristallen
- 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper
- 3 rijpe tomaten
- 0.5 kilo boontjes
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
Snij de uiteinden van de boontjes af. Aan beide uiteinden. En dan in gelijkmatige stukken snijden en wassen. De champignons worden in schijfjes gesneden. De aardappels schillen en wassen. De aardappels snij je in schijfjes / plakken. De uien pellen en in kleine stukjes snijden. Van de knoflook bol breek ik drie teentjes af, die ik pel en ga fijnsnijden. Om het fijnsnijden te vergemakkelijken voeg ik het zout toe. Hierdoor blijven de sappen uit de knoflook goed bewaard, want ze worden door het zout opgenomen. Tevens voorkomt het zout dat de vluchtige stoffen uit de knoflook met de zuurstof in de lucht oxydeert en een onprettige smaak veroorzaakt. De tomaat snij je in grove stukken. Van de peterselie doe ik de steeltjes weg. De rest snij ik grof. In een ruime bakpan verwarm je 8 eetlepels olijfolie. De uien worden gefruit. Zodra de uien glazig zijn gebakken gaan de boontjes erbij. Na zo\'n 10 minuten gaan de champignons erbij. Na 5 minuten gaan de aardappelschijfjes erbij. Zodra de aardappelschrijfjes een beetje glazig zijn geworden zijn de aardappelen gaar, en kunnen de tomaten erbij. Meteen ook de knoflook, de peterselie en de peper erbij. Goed omroeren en nog enkele minuten nabakken. Klaar ! Je kunt serveren als hoofdmaaltijd met brood. Erg lekker is het als je er wat kaas over raspt.