Amusebordje met paté, paling en geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • rauwe ham

Bereiden

Paté met gelakte rauwe ham Ingrediënten: 4 smalle plakken rauwe ham 2 eetlepels honing 2 eetlepels sinaasappelmarinade versgemalen (zwarte)peper 150 gram (wils)paté 4 prikkers Bereiding Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de plakken rauwe ham naast elkaar op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de honing gemengd met de marmelade en peper. Bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven licht krokant. Keer ze halverwege om. Rijg ze aan de prikkers en steek deze in de paté die in vieren verdeeld is. Tip: je kunt de paté vervangen door brie of camambert. Palingreepjes met mierikswortelroom Ingrediënten: 200 gram palingfilet in stukjes van circa 7 cm 125 gram demi crème fraîche 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje) 1 lente- of bosuitje, in ringetjes 4 schaaltjes Bereiding Snij de paling in smalle reepjes en verdeel ze kruislings gestapeld over 4 schaaltjes. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en schep een toefje op het palingstapeltje. Garneer met bosui. Tip: Neem in plaats van palingreepjes gerookte zalm Geitenkaas met honing en noten Ingrediënten: 1 eetlepel notenolie of extra vergine olijfolie 1 eetlepel honing 1 theelepel rode vruchtenazijn of wijnazijn 1 eetlepel pijnboompitten of gepelde pistachenootjes 100 gram zachte geitenkaas plukje rucola of veldsla 4 amuse lepels Bereiding Meng de olie met de honing en azijn. Rooster de pitten of noten in een droge hete koekenpan. Zet de geitenkaas even onder een hete gril totdat de kaas licht kleurt. Leg op elke lepel blaadjes rucola of veldsla. Verdeel de kaas in vieren en verdeel deze stukken over de lepels. Verdeel de dressing en strooi de pitten of noten erop. Tip: Vervang de geitenkaas door kruidenroomkaas

Bronvermelding