Menu
Amusebordje met paté, paling en geitenkaas
Ingrediënten
- rauwe ham
Bereiden
Paté met gelakte rauwe ham
Ingrediënten:
4 smalle plakken rauwe ham
2 eetlepels honing
2 eetlepels sinaasappelmarinade
versgemalen (zwarte)peper
150 gram (wils)paté
4 prikkers
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de plakken rauwe ham naast elkaar op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de honing gemengd met de marmelade en peper. Bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven licht krokant. Keer ze halverwege om.
Rijg ze aan de prikkers en steek deze in de paté die in vieren verdeeld is.
Tip: je kunt de paté vervangen door brie of camambert.
Palingreepjes met mierikswortelroom
Ingrediënten:
200 gram palingfilet in stukjes van circa 7 cm
125 gram demi crème fraîche
1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
1 lente- of bosuitje, in ringetjes
4 schaaltjes
Bereiding
Snij de paling in smalle reepjes en verdeel ze kruislings gestapeld over 4 schaaltjes. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en schep een toefje op het palingstapeltje. Garneer met bosui.
Tip: Neem in plaats van palingreepjes gerookte zalm
Geitenkaas met honing en noten
Ingrediënten:
1 eetlepel notenolie of extra vergine olijfolie
1 eetlepel honing
1 theelepel rode vruchtenazijn of wijnazijn
1 eetlepel pijnboompitten of gepelde pistachenootjes
100 gram zachte geitenkaas
plukje rucola of veldsla
4 amuse lepels
Bereiding
Meng de olie met de honing en azijn. Rooster de pitten of noten in een droge hete koekenpan. Zet de geitenkaas even onder een hete gril totdat de kaas licht kleurt. Leg op elke lepel blaadjes rucola of veldsla. Verdeel de kaas in vieren en verdeel deze stukken over de lepels. Verdeel de dressing en strooi de pitten of noten erop.
Tip: Vervang de geitenkaas door kruidenroomkaas