Gevulde hartige soesjes

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

Soesje veggie-style (koud) Voor 12 stuks 1/2 pakje mix voor soezen (Baukje, inh. 90 gr) 1 ei 125 gr boter 3 sjalotten, gesnipperd 400 gr champignons, fijngesneden 1-2 eetlepels citroensap zout, peper 2 takjes peterselie, fijngesneden Van soezenmix, ei en 1/2 dl water volgens aanwijzingen op pak 12 soezen bakken. Vulling: sjalotten in 30 gr boter 1 minuut bakken. Champignons al omscheppend ± 10 minuten meebakken tot bijna alle vocht is verdampt. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Iets laten afkoelen. Peter- selie en rest van boter erdoor roeren. In koelkast koud laten worden. Soesjes vullen met champignonvulling. ---- Mascarpone-soesje (koud) Soesjes vullen met mengsel van 150 gr mascarpone losgeroerd met 2 eetlepels pesto, zout en peper. ---- Soesjes met gerookte zalm of ham 75 g boter 100 g bloem zout 3 eieren 100 g gerookte zalmsnippers (of gerookte ham) 100 g verse roomkaas 2 el melk peper uit de molen bereiding: De vulling: Hak voor de vulling de zalm of ham met de keukenmachine fijn. Voeg de verse roomkaas en zoveel melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag.. de vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken. De soesjes: Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat 20 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen en vervolgens open snijden. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen. De hoedjes weer op de soesjes zetten.. en serveren ---- Walnotenkaas-soesjes 1 1/2 dl water 50 g boter 65 g bloem 2 eieren 150 g roomkaas met walnoten zout, peper frituurolie Het water met de boter aan de kook brengen, zodat de boter smelt. Alle bloem toevoegen en glad roeren. De eieren er één voor één doorkloppen, een volgend ei pas toevoegen als het vorige is opgenomen. De kaas erin laten smelten, zout en peper naar smaak toevoegen. De olie verhitten tot 180 gr. C en hierin, zonder mandje, steeds een paar dessertlepels van het soesjesbeslag laten glijden en in 2-3 minuten lichtbruin en gaar bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Zo door gaan tot het beslag op is. Lekker met een Griekse boerensalade en grof bruin brood. Variatie: de roomkaas vervangen door 125 g geraspte oude kaas. --- Kaassoesjes 50g boter 1dl water 50g bloem 2 eieren 100g geraspte oude kaas 125g kwark zout peper Breng in een pan het water met de boter aan de kook en doe er dan in een keer de bloem, wat peper en een snufje zout erbij. Blijf roeren tot er een deegbal ontstaat die niet meer aan de pan blijft plakken. Haal de pan dan van de hittebron en klop er een voor een de eieren door. Schep dan de kwark en de geraspte kaas erdoor. Vet een bakblik in en schep hierop van het deeg kleine bergjes. Bak de soesjes 25 minuten in en voorverwarmde oven van 175 graden. Haal dan de soesjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. ---

Bronvermelding