Menu
'(Aanrader) Spruiten & stoofperen uit de oven met gorgonzola en walnoten' TOPPER een heerlijke combinatie
Ingrediënten
- spruiten
Bereiden
4 stoofpeertjes (of 3 als ze groot zijn)
scheut port of rode wijn
kaneelstokje
kruidnagels
250 gr. spruitjes, afgehaald
100 gr. gorgonzola dolce
2 eetlepels crème fraîche
zwarte peper uit de molen
een handje walnoten
Snijd de stoofperen in vieren, zet op met half water, half port (of rode wijn), een stokje kaneel of cassia en enkele kruidnagels in een thee-ei. Laat pruttelen en houd in de gaten of het niet droog kookt. De peertjes mogen lekker zacht en glibberig zijn, maar mogen ook nog een bite hebben. Wat je zelf lekkerder vindt.
Stoom of kook de spruitjes tot ze gaar zijn, maar nog wel een stevige bite hebben. Klop de room door de gorgonzola. Vijzel de walnoten.
Doe de spruiten in een kleine ovenschaal. Leg er de peertjes over. Smeer/giet/stort er de gorgonzolaroom over. Strooi er de walnoten over, wat malen van de pepermolen en zet even onder de gril.