'Warme stoofpeertjes met kaneelijs en portsaus' Een heerlijk wintertoetje

Wild, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofpeertjes,

Bereiden

1/2 liter port, 1 kilo stoofpeertjes, 1 bak kaneelijs (walnotenijs kan ook prima), 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje. Schil de peertjes. Kook ze 2 uur op laag vuur in een halve liter water en een halve liter port met de kruidnagels en het kaneelstokje erbij. Af en toe controleren, en als het nodig is, water toevoegen. Het laatste kwartier zonder deksel zodat het water verdampt en de port indikt. Haal de kruidnagel en het kaneelstokje uit de port. Leg een stoofpeertje op een bordje, met wat saus eromheen. Vlak voordat je het opdient kan het ijs erbij.

Bronvermelding