(TOP)Taart met Monchou en Advocaat

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 83 keer bewaard

Ingrediënten

  • advocaat

Bereiden

100g volkorenbiskwie 2 tl cacaopoeder 80g boter of margerine 1/4 l slagroom 200g monchou(verse roomkaas) 7 el advocaat 50g basterdsuiker 4 blaadjes gelantine 3 eetl.heet water paaseitjes(voor de versiering) Verkruimel volkorenbiskwie en roer er cacaopoeder en de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de springvorm(20cm) en druk het glad (met een lepel). In ± 30 min.in de koelkast hard laten worden. Klop in een kom de slagroom. Klop monchou-kaas en voeg advocaat en basterdsuiker toe en mix het tot een soepele massa. Week blaadjes gelantine enkele minuten in koud water.Knijp de gelantine uit,los in 3 eetl. heet water op en roer het door het monchou-mengsel. Spatel de slagroom door het mengsel en verdeel over de taartbodem. Laat de taart ± 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Garneer de taart met toefjes slagroom en paaseitjes.

Bronvermelding