'(Crostini) 3 Soorten Crostini'S'

Brood/sandwiches, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 54 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood

Bereiden

1 stokbrood 1 blik gepelde tomaten 1 bakje kastanjechampignons 1 theel. thijm 1 bosje verse basilicum 1 bakje cherrytomaatjes 1 bol (buffel) mozzarella 4 sjalotten peper en zout 2 tenen knoflook olijfolie 1 scheut witte wijn Bereidingswijze: Crostini 1: Fruit 2 gesneden sjalotten en gehakte knoflook in olijfolie. Voeg de gepelde tomaten en de steeltjes van de basislicum erbij. Laat het mengsel op laag vuur pruttelen tot een dikke saus. Breng het op smaak met peper en zout. Haal het tot slot door een zeef. Crostini 2: Snijd de champignons in acht gelijke delen en bak ze op heet vuur in een klein beetje olijfolie. Zodra de champignons gaar zijn, voeg dan de 2 gesneden sjalotten, thijm en gehakte knoflook erbij. Blus dit geheel af met witte wijn. Laat dit mengsel pruttelen op laag vuur tot een dikke saus. Breng het op smaak met peper en zout. Crostini 3: Snijd de mozzarella doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en hak de overgebleven blaadjes basilicum fijn Crostini 4: Snijd het stokbrood in dunne sneetjes. Besprenkel de sneetjes met olijfolie, peper en zout. Laat ze ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden bruin en krokant bakken tot toostjes. Crostini 5: Drie toostjes per persoon waarvan 1 met het tomatenmengsel, 1 met het paddestoelenmengsel en 1 met de mozzarella, cherrytomaat en basilicum Tip: doe crostini 1 en 2 vlak voor het serveren nog even in de oven.

Bronvermelding