6 Luxe paashapjes

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

Luxe belegde roomsoesjes met verse kruiden Maak een frisse crème van crème fraîche, mayonaise, zout, peper en verse kruiden naar smaak. Doe de crème in een spuitzak. Snijd kant-en-klare soesjes (te bestellen bij de bakker of maak ze zelf) open en beleg ze met fijne vleeswaren als rauwe ham en rosbief, gerookte vis als zalm, paling, forel en heilbot of garnalen en krab. Garneer de vulling met de crème. Vul de soesjes pas op het laatste moment omdat ze anders het vocht van de vulling opnemen en hun knapperigheid verliezen. --- Roompatécarrés Roer een lekker paté naar keuze tot een tamelijke stevige crème met iets room en eventueel wat cognac. Doe de paté in een spuitzak. Snijd de korstjes van sneetjes casinobrood en snijd ze in mooie vierkantjes. Spuit de paté op de carrés, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast. -- Zalmrolletjes met kruidencrème Snijd 200 gram gerookte zalm in lange plakken. Klop een bekertje crème fraîche met verse bieslook, peper uit de molen en wat citroensap. Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht en leg de gerookte zalm hierop. Bestrijk de zalm met de crème fraîche. Rol het geheel strak op en leg minimaal 12 uur in de koelkast. Voor serveren het plastic eraf halen en met een warm scherp mes de zalm in plakjes van circa 1 cm snijden. -- Kipballetjes met frisse kerriecrème met ananas Vorm kleine balletjes van kippengehakt, op smaak gebracht met zout en peper, en bak deze in olijfolie mooi bruin en gaar. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en bewaar ze tot gebruik en de koelkast. Maak voor de crème crème fraîche op smaak met een beetje mayonaise, kerriepoeder en kleine blokjes ananas, zet eveneens in de koeling. Serveer de balletjes op een cocktailprikker met de frisse kerriecrème. -- Mini-cocktail van knapperige peultjes met krokante Bak 125 gram magere spekreepjes krokant en laat afkoelen op keukenpapier. Maak 400 gram peultjes schoon en kook ze in water met zout in 1-2 minuten beetgaar. Giet de peultjes af en spoel ze direct koud onder stromend water. Laat de peultjes goed uitlekken. Maak de mosterdroom door mayonaise smeuïg te roeren met wat slagroom. Maak de room daarna zacht op smaak met mosterd, peper en zout. Schep de spekreepjes door de peultjes en verdeel over kleine (borrel)glaasjes). Zet deze in de koelkast tot het moment -- Luxe gevulde eieren Halveer hardgekookte eieren en prak met een vork de dooiers met wat crème fraîche tot een smeuïge crème. Verdeel de crème in verschillende porties die je op smaak maakt met bijvoorbeeld kerriepoeder en ananas, verse kruiden en citroensap, olijventapenade, honingmosterd etc. Vul hiermee de halve eitjes en leg er een passende garnering op, bijvoorbeeld reepjes ham, gerookte zalm, gedroogd tomaatje of een garnaal, plakje olijf, kappertjes etc.

Bronvermelding