Menu
Aardappelen met bloemkool en gesmolten kaas uit oven of magnetron
Ingrediënten
- 5 kleine aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 4 plakken cheddar smeltkaas
- 30 gram roomboter
- zout en peper
- nootmuskaat (klein beeetje)
- kerrie (klein beetje, voor de geur)
- 2 tenen knoflook (in plakjes)
- 1 handje verse bieslook (geknipt in stukjes van 2 cm)
Bereiden
Indie oven wordt gebruikt: voorverhitten op 200 graden. Indien magnetron gebruikt wordt: komt later.
Aardappels schillen en snijden in plakjes van 1 tot 1/2 cm.
Bloemkool roosjes eraf snijden en verzamelen in bolzeef.
Aardappelplakjes koken in water met beetje zout en bolzeef met bloemkool erboven hangen. Dit 10 minuten (ongeveer de tijd die het duurt voor de oven is voorverwarmd).
Ondertussen oven- of magnetronschaal kleine stukjes/ dunne schijfjes boter aan zijkanten en op bodem "plakken".
Knoflook pellen en fijn snijden.
Aardappels afgieten en bodem van de schaal bedekken met de aardappels en de bloemkool met de plakken cheddar ertussen en gedeeltelijk erop. Knoflookstukjes ertussen verdelen.
Bestrooien met peper, nootmuskaat en beetje kerriepoeder.
In oven zetten 10 minuten (of in magnetron vol vermogen 5 minuten).
In de oven krijgt de kaas enigszins een bruining, in de magnetron niet, het maakt niet uit gaat erom dat de kaas smelt tussen de bloemkool en de aardappel.
Als de kaas gesmolten is, bieslook erover knippen en dan is het gerecht klaar - lekker met bij voorbeeld stoofvlees (heel veel dingen zijn er lekker bij trouwens).
Hetzelfde is ook lekker om met brocoli te doen.
Materialen
Ovenschaal of magnetronschaal, pan voor de aardappelen (water en zout, aardappelen moeten onder staan) en bolzeef erboven voor de bloemkool. Mesje en snijplank. Oven of magnetron.