Menu
'Oud-Hollands appeltaartje met Chokotoff ' Een leuke, lekkere en verrassende variant
Ingrediënten
- 300 bloem of zelfrijzend bakmeel
Bereiden
300 bloem of zelfrijzend bakmeel
120 gram (basterd)suiker
1 zakje vanillesuiker
1 kg goudreinetten ¿ zijn nu heerlijk in het seizoen
50 - 75 gram rozijnen
200 gram goede roomboter
2 theelepels kaneel
citroensap
10 ¿ 15 chokotoffs, gehalveerd
handje amandelen
1 ei
snufje zout
Meng de bloem of zelfrijzend bakmeel met de basterd- en vanillesuiker, zout en de roomboter en maak hier een mooi deeg van. Kneed op het laatst 3/4 van een losgeklopt ei door het geheel en laat het deeg minimaal een uur (liefst 3) rusten in huishoudfolie in de koelkast.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in mooie blokken. Meng de appels, kaneel en rozijnen en een klein scheutje citroensap. De appels behouden dan hun kleur.
Rol het deeg uit en snijd hieruit je bodem en de zijkant. Bewaar genoeg deeg voor het afdekken van de appeltaart. Zet nu ook de oven aan op 180 graden.
Tip: plak met wat plakband een flink stuk bakpapier op je aanrecht. Het deeg blijft hier niet op plakken en je hebt de boel door het simpelweg los te halen zo weer opgeruimd.
Doe de vulling in de springvorm en voeg nu de grofgesneden amandel en de gehalveerde Chokotoffs toe. De Chokotoffs zullen in de oven door je appelvulling smelten.
Vanuit het deeg dat je over hebt snijd je de repen voor de bovenkant van de taart. Smeer deze repen in met wat je over hebt van het losgeklopte ei en doe de taart in de oven. 50 minuutjes op 180 graden moet voldoende zijn, maar is afhankelijk van de dikte en grootte van je taart.