Aardappelovenschotel met spruitjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 ml boter (vloeibaar)
  • 600 gr. aardappelschijfjes
  • 400 gr. spruitjes (diepvries, gehalveerd)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tomaat (in schijfjes)
  • 100 gr. kaas (geraspt)
  • 1 pot aardappel anders (smaak naar keuze)
  • 1 theel. zout

Bereiden

Meng de aardappelschijfjes met het zout en de knoflook. Smeer de ovenschaal in met de (vloeib.) boter. Leg vervolgens de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Daarboven op achtereenvolgens: de ui, tomaat en (gehalveerde) spruitjes. Als laatste de overgebleven aardappelschijfjes. Giet de aardappel anders er gelijkmatig over uit. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Plaats in de (voorverwarmde) oven en bak het 45 min. op 200 graden Celsius. Tip: lekker met italiaans gekruide varkenslapjes.

Materialen

1 ruime ovenschaal

Bronvermelding