Menu
Zeeduivel in parmaham Het is heel makkelijk en is ontzettend lekker en het kan niet mislukken
Ingrediënten
- 1 klein potje zongedroogde tomaten in olie
Bereiden
1 klein potje zongedroogde tomaten in olie
2 flinke handenvol verse basilicum
olijfolie
12 plakjes parmaham (ca. 3 per stukje vis)
4 stukken zeeduivelfilet (ca. 200 gr per stuk)
zout & peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de zongedroogde tomaten met wat olie uit het potje en de verse basilicum in de keukenmachine tot een puree. Eventueel nog wat olie toevoegen tot het een smeerbare pasta wordt.
Leg de plakjes parmaham half over elkaar heen (3 naast elkaar) en smeer er een dunne laag pasta over. Leg de vis op een uiteinde van het vierkant, maal er wat peper en (matig!) zout over en rol de vis met de ham op. Leg de stukken vis in een ingevette ovenschaal en bak ze ca. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met aardappelpuree of (rucola) salade. Ik had wat gedroogde tomaten-puree over die ik heb verwerkt in de dressing voor de salade. Heerlijk!