Cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • * 500 gr groene asperges

Bereiden

* 500 gr groene asperges * 1-2 el walnotenolie (evt vervangen door goede olijfolie) * 1,5 dl melk * 50 gr Parmezaanse kaas * 50 gr zachte boter * suiker * cayennepaper * nootmuskaat * zout Bereidingswijze: Verwijder het harde onderste stukje van de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Kook de stukjes asperge in ca 8 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht! Pureer de gekookte asperges met de walnootolie en breng op smaak met cayennepeper, klein beetje suiker en zout. Verdeel driekwart van de aspergepuree over 4 cappuccinokoppen (van glas zou het mooiste zijn!). Neem 2,5 dl van het kookvocht en breng dit samen met de melk aan de kook. Rasp de parmezaanse kaas en laat deze in porties in het kookvocht smelten. Voeg de boter en de rest van de puree van asperges toe en roer goed door. Gebruik nu een staafmixer om er een schuimig geheel van te maken. Verdeel de schuim over de 4 koppen en strooi er wat versgemalen nootmuskaat overheen.

Bronvermelding