Menu
Aardbeien gemarineerd in sinaasappelsap en Grand Marnier met mascarponeroom en praliné van hazelnoten
Ingrediënten
- aardbeien
Bereiden
500 gr aardbeien, sap van 1 sinaasappel, 1 borrelglaasje Grand Marnier, witte bastersuiker, 250 gr mascarpone, 100 gr gepelde hazelnoten, 100 gr kristalsuiker, 2 eetl water, olijfolie
Bereidingswijze:
Begin de bereiding van dit dessert met het wassen van de aardbeien. Verwijder daarna de kroontjes en halveer de grote aardbeien. Doe de aardbeien dan in een kom en giet het sinaasappelsap en de Grand Marnier er over. Bestrooi het geheel dan met wat witte basterdsuiker. Schep alles goed om en laat de aardbeien dan minimaal 1 uur in deze marinade staan zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
Bereid ondertussen de mascarponeroom en de praliné. Klop voor de room de mascarpone met een mixer los samen met 75 gram witte basterdsuiker. Hak voor de praliné de hazelnoten grof. Doe vervolgens de kristalsuiker samen met het water in een pannetje en laat de suiker op laag vuur rustig smelten. Er dient een goudgele karamel te ontstaan. Roer de gehakte hazelnoten door de karamel. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en stort de praliné op deze bakplaat. Laat het geheel dan afkoelen. Breek de praliné in kleine stukken zodra deze is goed is afgekoeld.
Neem vervolgens zes schaaltjes en verdeel de gemarineerde aardbeien over deze schaaltjes. Schep er wat mascarponeroom op en bestrooi de kommetjes met de praliné.