'10 Ideetjes met Scampi's Als Voorgerecht'

Anders, Voorgerecht, 1 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • scampi's

Bereiden

1 Italiaanse scampi's Gepelde scampi's wikkelen in flinterdunne Italiaanse ham. Kort bakken in boter + look + peper, even laten bakken. Scampi's eruit, 1 lepel water bij braadvocht, losroeren + room + 2 lepels tomatenpuree. Scampi's erbij + peterselie. 2 Scampi cardinale Scampi's pellen en kort bakken op hoog vuur + sjalotjes + champignons, flamberen met cognac + room + tomatensaus (sjalot fruiten in olijfolie + tomatenpuree, 15 minuten sudderen + p+z), kruiden + peterselie. 3 Champignons en scampi's Scampi's pellen, steeltjes van champignons fijnsnijden. Champignons vullen met kruidenkaas en 1 scampi, naast elkaar zetten in ovenschaal + steeltjes ertussen + gevogeltefond, 20 minuten op 200°. Kookvocht en steeltjes in steelpan laten koken + mascarpone + peterselie + bieslook + p+z. 4 Scampibrochettes Witte wijn + citroensap laten koken, gepelde scampi's erin, in 2 minuten laten gaar worden. Afgieten, kookvocht opvangen. Scampi's marineren in peterselie + olijfolie + look. Scampi's op brochettestokjes rijgen met afwisselend een rolletje rauwe ham (plakje ham in 3 reepjes snijden en oprollen). Kookvocht + sjalot + wijnazijn met frambozen inkoken + room + evt. sausbinder + p+z. Scampibrochetten bakken op de grill of barbecue. 5 Scampi's met curry Ui fruiten in boter + kerriepoeder. Bloem + kippebouillon + melk + p+z + nootmuskaat = bechamelsaus. Tagliatelli koken. Gepelde scampi's bakken in olijfolie met 4 teentjes look. Room roeren door currysaus. 6 Gegratineerde scampi's Scampi's bakken in olijfolie + p+z. Ui + look bakken in olijfolie + beetje paprikamix (diepvries), laten stoven + tomatenblokjes (diepvries) + cayennepoeder. Langzaam mengsel van gesmolten boter en bloem toevoegen. Scampi's erbij en alles in ovenschaaltjes verdelen. Parmesan erover en gemalen mozarella + olijfolie. Grillen tot het licht kleurt. 7 Duet van scampi en heilbot Scampi's bakken in boter, pellen. Pijpajuin, sjalot en look stoven, scampi's erbij + sherry + visfond, laten koken + tomatenpuree + ketchup + room + sambal. Op elk bord 3 sneetjes heilbot en 6 scampi's + peterselie. Opdienen met frans brood. 8 Scampi's met appel en curry Kook de scampi's in kokend water met dille. Pel ze en wikkel elke scampi in ontbijtspek. Bak ze in boter en haal ze uit de pan. Stoof blokjes jonagold kort in de boter + curry + room + citroensap. Saus laten indikken + p+z. 9 Scampi's met appel en curry Kook de scampi's in kokend water met dille. Pel ze en wikkel elke scampi in ontbijtspek. Bak ze in boter en haal ze uit de pan. Stoof blokjes jonagold kort in de boter + curry + room + citroensap. Saus laten indikken + p+z. 10 Scampi's op zijn Grieks 4 gepelde tomaten stoven in 300 cc water + p+ z + mespunt sambal. Twee uien + 3 teentjes look stoven in boter + peterselie. Botersaus verdelen over pannetjes, scampi's erbij, aluminiumfolie erover, 10 minuten in oven op 190°. Tomatensaus verwarmen, als ze kookt, room bijdoen. Vlak voor het serveren tomatensaus over de pannetjes.

Bronvermelding