Menu
(Aardappel-ui gratin) met camembert en ui
Ingrediënten
- ui
Bereiden
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes
4 flinke uien
20 gram boter
peper, zout
nootmuskaat
1 dl. melk
2 dl. slagroom
1 ei
± 250 gram camembert
Oven voorverwarmen op 200°C.
Uien pennen en in dunne ringen snijden. Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken. Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uiringen leggen. Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat. Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken. Camembert iin dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot de camembert begint te kleuren.
Lekker met sla.