Farfalle met broccoli, courgette en tomaten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • farfelle

Bereiden

500 gram farfalle of andere pasta - 2 eetflepels olijfolie - 1 courgette - 400 gram broccoli - 6 gedroogde tomaten (op olie) - 300 gram gerookte kipfilet verkrijgbaar bij AH) - 100 gram boursin of andere kruidenkaas met knoflook - 2 teentjes knoflook - 1/5 dl witte wijn - peper, zout Kook de pasta beetgaar. Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snij de courgette in superkleine blokjes. Was de broccoli en snij hiervan kleine roosjes. (De stronk wordt niet gebruikt). Snij de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snij de gerookte kipfilet in kleine stukjes. Pel de knfolook en knijp deze uit met de knoflookpers. Bereidingswijze: Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de courgetteblokjes al roerend plm. 3 minuten. Voeg de broccolieroosjes erbij en bak deze even mee. Doe dan de geperste knoflook en de gedroogde tomaatjes erbij en bak deze ook even mee. Voeg de stukjes gerookte kipfilet toe en de witte wijn. Bak alles al roerend even goed door. Doe de boursin of kruidenkaas erbij. Laat dit smelten. Breng alles op smaak met zout en peper. Serveertips: Heerlijk met tomatensalade.

Bronvermelding