'Gehaktballen met feta' Lekker Grieks

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt feta

Bereiden

400 gr gehakt 1 ui olijfolie om ui in te fruiten 1 ei 2 eetlepels bloem zout en peper mespunt gedroogde tijm 2 teentjes knoflook 100 gr fetakaas - Pel en snipper de ui. Fruit het uitje in een koekenpan. Laat de uisnippers afkoelen en meng ze dan door het gehakt. - Voeg ook de ei, bloem, peper, zout en tijm toe en pers de teentjes knoflook hierboven uit. Meng alles door elkaar. - Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Wikkel om elk stuk feta wat gehakt; zorg daarbij dat de fetakaas goed ingesloten wordt. - Leg de gevulde gehaktballen ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif de gehaktballen rondom met bloem en bak ze in boter of olijfolie in ca. 25 minuten gaar en bruin. - Ik had er zelf een tomatensausje bij gemaakt door een uitje en een teentje knoflook te fruiten, daar een een blik tomatenblokjes bij te doen en dat op smaak te brengen met zout, peper en wat suiker.

Bronvermelding