Menu
'(PASTA) 5 Vegetarische Pasta's, van Pasta & Basta
Ingrediënten
- pasta
Bereiden
Pasta met mascarpone-saus
Nodig (voor 2 personen): 225 g pasta naar keuze, pakje tomato frito, 100 g mascarpone kaas, 2 el versgehakte bieslook, peper en zout, bieslook om te garneren, wat geraspte parmezaanse kaas.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de mascarpone met de tomato frito in een kleine pan en verhit de saus op een laag vuur onder voortdurend roeren tot de kaas gesmolten is (circa 5 minuten). Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de bieslook erdoor. Laat de pasta uitlekken en roer de saus erdoor. Schep op borden, strooi er de parmezaanse kaas over en garneer met takjes bieslook.
--
Fusilli verdi met zongedroogde tomaten
Nodig: 350 g fusilli verdi (groene spiraalmacaroni), 1 el olijfolie, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 1 kleine ui fijngehakt, 400 g gepelde tomaten uit blik, 300 ml tomatensap, 1 el tomatenpuree, 50 g zongedroogde tomaten in stukjes, 2 el versgehakte peterselie, 75 g gruyère kaas geraspt, peper en zout.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en maak die wat kleiner met een houten lepel. Giet het tomatensap erbij, voeg de tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe en laat de saus circa 10 minuten indikken op een laag vuur. Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat nog circa 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de saus door de pasta, voeg de peterselie toe, verdeel over de borden en strooi er de gruyère over.
-
Pasta met krielaardappeltjes
Nodig: 100 g krielaardappeltjes, 100 g penne (pijpjes-pasta), 1 el pijnboompitten, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 50 g parmezaanse kaas geraspt, 25 g verse muntblaadjes, 3 el olijfolie, peper en zout.
Kook de krielaardappeltjes 5 tot 7 minuten in een pan water met wat zout, voeg dan de pasta toe en kook die volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de pijnboompitten, knoflook, parmezaanse kaas en het grootste deel van de muntblaadjes in een blender of foodprocessor en meng ongeveer 30 seconden. Voeg 2 el olijfolie toe en meng tot er een gladde saus ontstaat. Laat de aardappeltjes en pasta uitlekken en doe er dan de resterende olijfolie en de muntsaus bij. Serveer met muntblaadjes en wat parmezaanse kaas.
----
Pasta met knapperige champignons, asperges en broccoli
Nodig: 100 g champignons in plakjes, 350 g tagliatelle, 175 g broccoli in roosjes, 100 g asperges in stukjes van 4 cm, 25 g boter, 25 g bloem, 600 ml halfvolle melk, 1 tl dijon-mosterd, 50 g parmezaanse kaas geraspt.
Verhit de oven tot 200°C. Leg de champignons op een ingevet bakpapier en bak ze 10 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli 3 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid water. Voeg de asperges toe en kook nog eens drie minuten. Laat het geheel uitlekken en hou de broccoli en asperges warm. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en verhit al roerend circa 1 minuut. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe en breng aan de kook. Blijf goed roeren tot de saus dikker wordt. Laat 3 minuten op een zacht vuur pruttelen en roer er dan de mosterd, 2/3 van de parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak door. Voeg de saus aan de pasta toe en doe er de broccoli, asperges en champignons bij. Bestrooi met parmezaanse kaas.
---
Pasta met tofugehakt en tomatensaus
Nodig (voor 2 personen): 250 g pasta naar keuze, 200 g tofu fijngehakt, 2 stengels bleekselderij in plakjes, 6 champignons in plakjes, 2 el olijfolie, 250 ml tomatensaus, peper en zout.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak hierin het tofugehakt met de groenten op een hoog vuur ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer de saus met de pasta.