(DIP)SAUS: Pindasaus, authentieke van Kwee Siok Lan

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel bak & braad
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 150 mililiter melk
  • 7 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel basalmicoazijn
  • 2 eetlepels ketjap asin

Bereiden

Snipper een halve ui en 3 tenen knoflook in de foodprocessor heel fijn; Verhit 1 eetlepel vloeibare bak & braad in een steelpannetje; Doe de gesnipperde ui en knoflook, met 1 eetlepel schenkstroop en 1 eetlepel sambal manis (milde sambal) in de steelpan en bak op halfhoge warmte bron enkele minuten totdat de ui zacht is; Voeg 150 mililiter water en 150 mililiter melk toe en breng aan de kook; Doe 7 eetlepels pindakaas bij het kokende mengsel en roer goed door totdat de pindakaas is opgelost; Voeg 1 eetlepel basalmicoazijn en 2 eetlepels ketjap asin toe en laat de saus op een lage warmtebron indikken tot de gewenste dikte.

Materialen

Foodprocessor Steelpan

Bronvermelding