Menu
(DIP)SAUS: Pindasaus, authentieke van Kwee Siok Lan
Ingrediënten
- 1/2 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel bak & braad
- 1 eetlepel schenkstroop
- 1 eetlepel sambal manis
- 150 mililiter melk
- 7 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel basalmicoazijn
- 2 eetlepels ketjap asin
Bereiden
Snipper een halve ui en 3 tenen knoflook in de foodprocessor heel fijn;
Verhit 1 eetlepel vloeibare bak & braad in een steelpannetje;
Doe de gesnipperde ui en knoflook, met 1 eetlepel schenkstroop en 1 eetlepel sambal manis (milde sambal) in de steelpan en bak op halfhoge warmte bron enkele minuten totdat de ui zacht is;
Voeg 150 mililiter water en 150 mililiter melk toe en breng aan de kook;
Doe 7 eetlepels pindakaas bij het kokende mengsel en roer goed door totdat de pindakaas is opgelost;
Voeg 1 eetlepel basalmicoazijn en 2 eetlepels ketjap asin toe en laat de saus op een lage warmtebron indikken tot de gewenste dikte.
Materialen
Foodprocessor Steelpan