Menu
(AANBEVOLEN) Hartige cake met tomaten en mozzarella, erg leuk in een originele cakevorm
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 300 gram minimozzarella's
- 100 gram (half) gedroogde zontomaatjes
- 50 gram ontpitte zwarte olijven
- 2 takjes basilicum
- 4 stuks eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram pijnboompitten
- 6 snufjes oregano
- zout, peper, olijfolie en witte wijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn, snijd de olijven in dunne schijfjes en de mozzarella in kleine stukjes. Kluts de eieren met zout en peper. Voeg 4 eetlepels olijfolie en 5 eetlepels droge witte wijn toe, blijf voortdurend mixen tot je een mooie egale emulsie krijgt. Voeg de bloem en het zakje bakpoeder toe, als je een mooi massa hebt voeg je de tomaten, olijven, mozzarella, pijnboompitten, basilicum en oregano toe. Mix alles nog eens goed door. Vet een cakevorm in. Stort het deeg daarin en besprenkel nog met wat extra pijnboompitten en oregano (naar smaak). Bak de cake 50 minuten in de oven. Laat nog 10 minuten rusten voordat je deze uit de vorm haalt. Laat afkoelen op een rooster.
Serveer de cake als voorgerecht op een bedje van sla of zet hem op tafel bij een buffet.
Materialen
mixer, cakevorm