Menu
Kookschrift van...
Irène Plat Du Jour
47.527 keer bekeken3.843 keer verzameld

Laatst aangepast: 27-12-2024.
Groot liefhebster van de Franse, Griekse, Italiaanse en Mediterrane keuken. Al meer dan 40 jaar een fanatiek verzamelaarster van kookboeken, losse recepten en tijdschriften in diverse talen. Hoogste tijd om mijn succesgerechten middels dit kookschrift te publiceren. Veel lees en kookplezier!
Eigen recepten (441)
- (AANBEVOLEN) 'Carnavals' tomatensoep: Heerlijk gevuld en lekker pittig, 'n uitstekende bodem voor je aan het feestgedruis begint
- (AANBEVOLEN) 'Du Puy' linzen met kabeljauw, gewikkeld in pancetta, 'n heerlijk gerecht en super gezond
- (AANBEVOLEN) 'n Overheerlijke Tajine-Oven-Stoofschotel: Lamsvlees met peren
- (AANBEVOLEN) 2 x Franse quiches: Hartige taart met mosterd en Hartige taart met tomaten, eenvoudig te bereiden, deze quiches wil je elke dag wel op tafel zetten, zo lekker zijn ze
- (AANBEVOLEN) 2 x Heerlijke ovengerechten uit de Franse campagne-keuken: een verrukkelijke aardappelgratin en een pittige kaasquiche met brie en roquefort (met variatietip)
- (AANBEVOLEN) 3 x Bruisende Proseccococktails, drie recepten waarbij de zon in het glas schijnt
- (AANBEVOLEN) 4 x Heerlijk Zomerse salades: geurig, gezond, knapperig fris, licht, vers maar vóóral bomvol vitamines
- (AANBEVOLEN) 4 x Heerlijke recepten voor 'Gevuld Turks brood' leuk voor het buffet, lunch of....picknick
- (AANBEVOLEN) 5 X verrukkelijke lente-amuses met asperges. Kies er één of serveer ze allemaal tegelijk als indrukwekkend voorgerecht of voor de buffettafel
- (AANBEVOLEN) 5 x ei en cocotte, oftewel eipotjes: Lekker voor de brunch, maar ook heerlijk als ontbijt, lunch of voorgerecht
Favoriete recepten (138)
- Ch'ti crumble
- Dessert: Lobbige room met espressovijgenjam en krokante koekkruimels
- Griekse stoofschotel van rundvlees met uitjes (Moschari stifàtho)
- Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine
- 'Bloemkool 'speciaal'. Bloemkool onder een dakje van gehakt, zo heb je het nog nooit gegeten
- 'Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo' De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus
- 'Marokkaanse Zomer Wraps' Deze wraps zijn heerlijke licht en lekker makkelijk voor een zomerse picknick
- Amuse van Brie en vijgencompôte (of vijgenchutney) - van Nelleke - Snel en lekker
- Andalusische zuurkool
- Andijvieschotel met een Mexicaans tintje