(SOEP) GRIEKSE KNOFLOOKSOEP met feta en zachte geitenkaas, echt 'vurrukkulluk'voor de durver

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bollen knoflook
  • 1 liter water
  • 1 stuks laurierblad
  • 1 snufje tijm
  • 75 gram feta
  • 75 gram verse geitenkaas
  • 125 ml dikke Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 handjevol verse peterselie
  • 1 stuks ei
  • versgemalen peper

Bereiden

Pel alle teentjes knoflook en kook ze in het geheel 15 minuten samen met het laurierblad en de tijm in 1 liter water in een diepe pan op hoog vuur. Zeef de knoflookbouillon vervolgens en druk de teentjes knoflook goed uit. Zet de bouillon opnieuw op het vuur, verkruimel de feta en de geitenkaas boven de pan en laat de kaas smelten. Laat de yoghurt goed uitlekken en vermeng deze met de bloem. Snijd de peterselie in snippers en meng deze door het yoghurtmengsel evenals enkele lepels bouillon. Voeg het mengsel toe aan de bouillon. Laat het geheel nog een minuutje doorkoken maar blijf wel voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur. Klop met een garde het ei los, voeg het aan de soep toe en roer het met de garde snel door de soep heen. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Serveer er versgebakken brood bij.

Bronvermelding