Menu
3 Maal Kaasbroodje van Sandra
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
Kaasbroodjes met lente-ui, tomaaten kerrie
* 40 g boter
* 0,5 tl kerriepoeder
* 25 g bloem
* 2 dl melk
* 100 g geraspte belegen Goudse kaas
* 8 plakjes roomboterbladerdeeg
* 1 tomaat
* 2 lente-uitjes
* 25 g Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Smelt 25 g boter in een pan en fruit het kerriepoeder even aan. Roer de bloem erdoor en voeg al roerende de melk toe. Blijf roeren tot een dikke saus ontstaat en laat de saus nog 5 min. zachtjes doorpruttelen. Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Laat de saus afkoelen.
Dompel de tomaat 1 min. in kokend water. Trek de velletjes van de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de blokjes tomaat op keukenpapier uitlekken. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Schep de tomaat en ui door de kaassaus. Halveer de plakjes bladerdeeg en snijd in de helft van de plakjes over de breedte elke centimeter in. Schep het kaasmengsel op de niet ingesneden plakjes deeg, houd 1 cm van de rand rondom vrij. Smelt de rest van de boter en bestrijk de randen van de deegplakjes ermee. Leg de ingesneden deegplakjes erop en druk de randen goed aan.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
====
Knappende kaasbroodjes met ham
6 broodjes -200 gr gekookte ham - 100 g boter of margarine - 150 g geraspte kaas zout, peper -2 eierdooiers
Bereiding:
Snij de broodjes doormidden en hol ze enigszins uit. Snij de ham in gelijkmatige dunne repen of kleine blokjes. Roer de boter of margarine schuimig, meng er de ham door, de geraspte kaas, het zout, de peper en de eierdooiers en vul de broodjes met dit mengsel. Bak de broodjes in de voorverwarmde grill net zo lang tot ze goudgeel en knappend zijn. Advies: De kaasbroodjes kunnen ook in de oven worden gebakken bij 300' of op een zachtgloeiend houtskoolvuur, maar dan liefst op aluminiumfolie.
===
Zalm-kaasbroodjes
1 blikje zalm van 0,25 liter
1 pakje Monchou
peper
peterselie of paprikapoeder
6 sneetjes witbrood
of:
18 kleine ronde plakjes roggebrood
Werkwijze:
De zalm goed laten uitlekken, van eventuele graten ontdoen en fijnmaken. De Monchou goed doorroeren en de zalm erdoorheen roeren tot een vrij glad mengsel is verkregen; dit op smaak maken met peper. De korst van het witbrood afhalen, licht roosteren en in 18-20 rechthoekjes of driehoekjes snijden. Kort voor het gebruik het mengsel op deze broodjes of op de plakjes roggebrood spuiten of er dik opsmeren. Garneer met wat fijngesneden peterselie of wat paprikapoeder.