Gekruide Kipstukjes met Knoflookmayonaise

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • kipfilet

Bereiden

· 500 gram kipfilet · 1 el olijfolie · 1 tl komijn (djinten) · 2 tl pikante paprikapoeder · 2 tl gedroogde tijm · 2 tenen knoflook · 3 el droge sherry · 4 el mayonaise Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi deze met zout naar smaak. Verhit de olijfolie en bak hierin de kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en giet het achtergebleven bakvet weg (dat wordt niet meer gebruikt). Doe de kip weer terug in de pan, giet de sherry erbij, pers er 1 teentje knoflook boven uit, strooi de komijn, het paprikapoeder en de tijm erover en schep het geheel even goed om. Doe ondertussen de mayonaise in een schaaltje en pers het andere teentje knoflook erboven uit. Schep de kip op een schaal en serveer de knoflookmayonaise er apart bij.

Bronvermelding